Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Tapahtumakalenteri
Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Hyvinkään kaupungin tapahtumakalenteri ja matkailusivusto Visit Hyvinkää palvelevat sekä tapahtumakävijöitä että matkailijoita.

Visit Hyvinkää kertoo kaupungista kuvin: visithyvinkaa.fi

Löydä kaikki Hyvinkään tapahtumat: tapahtumat.hyvinkaa.fi

Ajankohtaista tietoa Hyvinkään matkailusta ja tapahtumista: facebook.com/visithyvinkaa

Ilmoita omat tapahtumasi: Voit syöttää oman tapahtumasi maksutta tapahtumakalenteriin. Palvelun käyttöönotto edellyttää rekisteröintiä.

Poimintoja tapahtumista

Miljoona Roskapussia

15.4.–5.6.2024. Miljoona Roskapussia -tempauksessa Hyvinkään keräystulos oli viime vuonna mitä mainioin, sillä roskapussien määrässä kirimme 5. sijalle 5 087 pussilla. Valtakunnallisesti kerättiin kaikkiaan yli 210 000 roskapussillista. Tänä vuonna kampanja-aika on 15.4.–5.6.2024. Roskapussilaskuri jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäätiin ja löytyy osoitteesta yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia. Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen, kaveri- tai työporukan kanssa!

Hyvinkään vappu

Vappupäivänä 1.5. kello 10–16 juhlitaan jälleen Hyvinkään vappua vappu­toreineen, piknikkeineen, puheineen ja kuorolauluineen Hyvinkään kauppatorilla ja sen ympäristössä! Eikä pidä unohtaa myöskään hyvinkääläistä vappuperinnettä, Vappu Cruisingia.

Tapahtuma alkaa perinteisellä vappu­ohjelmalla; vapputori aukeaa kello 10 ja ­Jussinmäen esiintymislavalla kuullaan puolueiden puheenvuoroja. Kello 12 ohjelma jatkuu torin esiintymislavan puolella.
Harrasteajoneuvotapahtuma Hyvinkään ­Vappu Cruising valtaa kauppatorin parkkialueen. Luvassa siis myös hienoja harraste­ajoneuvoja ja moottorin pärinää!

Hattarat

Yhden Päivän Juttu

on Hyvinkäällä vuosittain helatorstain ympärillä järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka kerää eri-ikäiset kaupunkilaiset viettämään laadukasta vapaa-aikaa erilaisten kulttuurielämysten parissa.

Helatorstain aattona 8.5. hyvinkääläiset musiikkiyhdistykset yhdistävät jälleen voimansa yhteiskonsertin muodossa. Konsertin teema on tällä kertaa vapun hengessä Sillisalaatti! ja se alkaa Hyvinkääsalissa kello 18. Konsertti on kävelykonsertti, jonka aikana yleisö voi vapaasti liikkua saliin ja pois sieltä. Konsertin kesto on noin kaksi tuntia. Yhteiskonsertin jälkeen illan ohjelma jatkuu paikallisissa ravintoloissa.

Helatorstaina 9.5. kello 11–15 ­päätapahtuma sijoittuu Villatehtaalle, missä tarjolla on monipuolista ohjelmaa; musiikkia, teatteria, sirkusta ja työpajoja. Alueella myös yhdistysten esittely­pisteitä, talutusratsastusta, lettukahvila ja keppi­hevosrata! Hyvinkään Karjala-seuran museo ja Valvillan tehdasmuseo ovat avoinna.

Tapahtuman pääesiintyjä on neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevi­saurus.

Helatorstain muita tapahtuma­paikkoja ovat Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkään vanha kirkko, Hyvinkään musiikkiopisto sekä museokeskus Taika. Hyvinkään pääkirjasto pitää pop-up-kirjastoa Kirjastoaukiolla. Kaikkiin tapahtuman kohteisiin on vapaa pääsy.

Katso koko ohjelma ja tapahtuma­paikat: hyvinkaa.fi/yhdenpaivanjuttu

1400 yhdenpaivanjuttu

Liikuntalajien kokeilupäivä

22.5. klo 13–17 (Jousikatu 5)

Hyvinkään Invalidit ja Invalidiliiton Etelä-Suomen alue järjestävät maksuttoman kokeilupäivän Jousikadulla Hyvinkäällä. Tapahtumassa voi kokeilla ohjatusti erilaisia liikuntavälineitä, suurimmilta osin esteettömästi.
Ulkolajit: Jousiammunta, terveysmetsän esteetön reitti, frisbeegolf, ulkokuntosalilaitteet. Kokeiltavana maastoliikuntavälineitä, mm. erilaisia maasto­pyörätuoleja.

Onse-Areena -hallissa kokeilulajeina: Boccia, tennis, golfsimulaattori ja puhallustikka.

Kahvio avoinna. Ulkona Uudenmaan Erämatkojen grilli. Varaus lajimuutoksiin.

Kaukas EloFolk 2024

Kansanmusiikki­festivaali ­Hyvinkään Kaukasissa 16.–17.8. Kaukasten Juhlatalo (Jokipadontie 6)

Kaukas EloFolkissa on jo kahdeksatta kertaa luvassa kansanmusiikin juhlaa tunnelmallisessa Kaukasten Juhlatalossa. Mukana muun muassa Ruotsin tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Väsen Duo, Frigg, ­Kalevauva, Kreeta-­Maria Kentala ja Teija Niku. Perjantai 16.8. päättyy pelimannihenkisiin tansseihin ja lauantai 17.8. Antti Savilammen huutokatrilliin.

Katso tarkempi ohjelma ja Kaukas ­EloFolkin kesän muut konsertit: kaukaselofolk.fi

Taidenäyttelyt & galleriat

Palas Taidepolku

Palopuro

Ympäristötaidepolku Palopuron maatalousympäristössä. Ympäristötaide avaa luonnon tutkimista ja havainnoimista kuvataiteen keinoin, houkutellen näkemään ja kokemaan ympäristön hiukan eri tavoin. Palas on järjestetty vuodesta 2008 eli 16 kesänä. Joka vuosi mukana on ollut useita taiteilijoita ympäri Suomen, uusi näyttely avataan aina kesäkuussa ja se on avoinna yleisölle syyskuun loppuun. Palas Taidepolku on avoinna ympäri vuoden, se toimii hengähdyspaikkana, helppona ulkoilureittinä ja taukopaikkana esim. pyöräretkellä. Taidepolku sijaitsee Palopurolla, Jokelantien risteyksestä Haapasaarentietä 700 m, ­luomupeltojen keskellä.­

Hyvinkään Taiteilijaseuran ­Promenadigallerian näyttelyt 2024

Promenadigalleria, Taidelainaamo (Vaiveronkatu 10)

Avoinna ti–pe 10–18, la 10–15, su 13–18, suljettu juhlapyhinä, hyvinkaantaiteilijaseura.com

 • 6.4.–24.4. Ritva Tulonen, Joonas Räsänen
 • 27.4.–15.5. Kuvataiteilijaseniorit
 • 18.5.–5.6. Jukka Kinanen, Hillevi Vähälä­-Aranko
 • 8.6.–26.6. Tea Tuovila, Pia Houni, heinäkuun suljettu
 • 3.8.–21.8. Anja Oasmaa, Leena Räsänen
 • 24.8.–11.9. Annika Ruuska, Katri Helansuo
 • 14.9.–2.10. Emma Bayras, Jaakko Jänis
 • 5.10.–23.10. Katri Oikarinen
 • 26.10.–13.11. Ville Mäkikoskela, Matti Uusikylä
 • 16.11.–4.12. Juha Menna, Taidekillan ja Taiteilijaseuran Vuoden taiteilija
 • 7.–18.12. Joulunäyttely

1400 promenadigalleria

Löydä kaikki Hyvinkään tapahtumat: tapahtumat.hyvinkaa.fi

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024