Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Pakahduttavan kauniita punatiilirakennuksia!
Pakahduttavan kauniita punatiilirakennuksia!
Villatehtaan työntekijöitä matkalla tehtaanportille 1930-luvulla.

Pakahduttavan kauniita punatiilirakennuksia!

Villatehtaan vehreä sisäpiha kutsuu jo kaukaa luokseen kesävieraita. Sen nurmikolla voi nauttia eväät ja samalla piipahtaa Valvillan tehdasmuseossa tutustumassa alueen historiaan. Paikka itsessään huokuu Hyvinkään pitkää teollisuusperintöä!

Vastaavia kauniita teollisuusympäristöjä löytyy ympäri Suomea, ja jokaisella niistä on oma tarinansa kerrottavanaan. Nyt 19 kiinnostavaa kotimaista kohdetta on koottu yhteiseksi teollisuusperintöreitiksi historiasta ja matkailusta kiinnostuneille. Hyvinkäältä mukana on Valvillan tehdasmuseo Villatehtaan sisäpihalla. Hanketta rahoittaa Museovirasto, ja sitä hallinnoi Teollisuusperintöseura. Uusi matkailureitti on liitetty myös osaksi European Route of Industrial Heritage -reittiä, joka on yksi Euroopan neuvoston kulttuurireiteistä. Jos aikoinaan Hyvinkään villatehdas tuotti kankaita Euroopan markkinoille, nyt samat väylät ovat avoinna matkailijoille.

1200 tehdasmuseo

– Toivomme reitin kasvattavan museokävijöiden määrää, nostavan Villatehtaan kaunista miljöötä entistä tunnetummaksi myös kansainvälisille matkailijoille sekä tuovan kasvavaa asiakasvirtaa kesäkauteen myös muille alueen toimijoille, museon­johtaja ­Tuomas Ravea visioi.

Hanke kaikkine kohteineen julkaistaan isosti toukokuussa. Mukana ovat mm. Tampereen museokeskus Vapriikki sekä Kellokosken, Mathildedalin ja Strömforsin aina kauniit ruukit. Kaikki kohteet löytyvät osoitteesta:
www.erih.net.

Valvillan tehdasmuseo sijaitsee villatehtaan vanhassa palokalustorakennuksessa.

Valvillan tehdasmuseon kesä
4.6.–25.7.2024, ma–pe 12–16
juhannusaatto pe 21.6. suljettu

Valvillan tehdasmuseo
Vanha palokalustorakennus
Kankurinkatu 4–6
05800 Hyvinkää

1400 tehdasmuseo 2

Etualalla näkyy pätkä villatehtaan pihalla risteilleestä rilliradasta.

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024