Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Positiivisesti katse tulevaisuuteen
Positiivisesti katse tulevaisuuteen

Pääkirjoitus 1/2024: Positiivisesti katse tulevaisuuteen

Hyvinkäällä ollaan innostuneina kaupunkia kehittävien hankkeiden äärellä. Vaikka talouden haasteet ovat todellisia, on tärkeää tunnistaa ne tekijät, jotka vievät meitä eteenpäin. Vuonna 2023 Hyvinkäällä tehtiin merkittäviä päätöksiä, ja nyt on aika nostaa niiden tuomat positiiviset mahdollisuudet esille. Kaikki kaupunkilaiset ovat avainasemassa kaupungin kehittämisessä: toimillamme, asenteillamme ja puheellamme vaikutamme huomisen hyvinvointiin.

Minä näen tulevat investoinnit elinvoimatekoina, joilla vaikutamme kaupungin veto- ja pitovoimaan. Kyse on yhteisestä matkasta, jota tehdään yhdessä kaupunkilaisten, työntekijöiden ja päättäjien kanssa.

Satsaamme laadukkaaseen koulutuspolkuun. Peruskorjauksen sijaan Aseman koulun ja Hangonsillan päiväkodin tarpeisiin päätettiin rakentaa uudet tilat asuinalueen lapsille ja henkilökunnalle. Paavolan alueen koululle ja päiväkodille on niin ikään tehty investointipäätökset sekä peruskorjauksen että uusinvestointien osalta. Näin tulemme luomaan uudet, modernit oppimisympäristöt tulevaisuuden käyttäjille.

Hyvinkään monitoimihallihanke Hangonsillassa tulee tarjoamaan kaupungin vetovoimalle laajalti uusia mahdollisuuksia aivan radanvarsikaupunkimme ytimessä. Monitoimihalli toteuttaa kaupunkistrategiamme Pelikirjan visiota elinvoimaisesta elämyskaupungista, ja se tulee monipuolistamaan olosuhdetarjontaamme valtavasti. Hyvinkäällä voidaan tulevaisuudessa järjestää konsertteja, urheilutapahtumia, ­kokouksia ja messuja niin paikallisin, kansallisin kuin kansainvälisinkin voimin.

Monitoimihalli-kokonaisuuden kruunaa sopimus Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Uusi kampuskokonaisuus tarjoaa upouudet opiskelutilat ja monipuoliset vapaa-ajanmahdollisuudet – eli vetovoimaisen opiskelupaikan korkeakouluopiskelijoille.

Kolmas elinvoimakokonaisuus on kaupunkikeskustan kehittämissuunnitelma, jota tarkennetaan viitesuunnitelmalla kaavoituksessa. Kaupungistuminen on kasvava ilmiö, joka on havaittavissa asumisen ja palveluiden kehittämisessä. Hyvinkäällä on siihen loistava mahdollisuus aivan kaupungin ytimessä. Keskustan kehittämistä askelletaan kaavojen kautta, ja toivonkin teiltä aktiivista keskustelukumppanuutta.

Tulevaisuus näyttää valoisalta, ja yhdessä voimme rakentaa entistä parempaa Hyvinkäätä. Hyvää huomista Hyvinkäälle ja hyvinkääläisille!

Johanna Luukkonen
Hyvinkään kaupunginjohtaja

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024