Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Nykytaidetta ja historiaa
Nykytaidetta ja historiaa
Syksyllä avautuvassa Ääri-näyttelyssä nähdään muun muassa Petri Eskelisen teos Kädet, 2023.

Nykytaidetta ja historiaa

Nykytaidetta ja historiaa näyttelyissään yhdistävässä museo­keskus Taikassa avautuu tämän vuoden aikana vielä kaksi uutta näyttelyä.

Kesäkuun alussa Taikassa pääsee tutustumaan kuvataiteilija Heli Hiltusen näyttelyyn Sydämen oppivuodet. Hiltunen käyttää työskentelyssään valokuvaa, maalausta, kuvakollaaseja sekä eri tavoin käsiteltyjä tekstinpätkiä. Taikan näyttelyssään hän palaa lapsuutensa maisemiin, tutuille pihoille ja seurantalon näyttämönkulisseihin. Hiltusen taide käsitteleekin usein muistia, aikaa ja muistoja.

Vuoden viimeinen näyttely on syyskuussa avautuva Ääri, jossa on teoksia Petri Eskeliseltä, Antti Laitiselta, Juhana Moisanderilta ja Taneli Rautiaiselta. Neljän nykytaiteilijan yhteisnäyttelyssä tutkaillaan luontoa ja sen ääri-ilmiöitä. Näyttelyn teokset liittyvät pitkälti hetkiin tai kokemuksiin, joiden aikana luonto muuttuu tutusta ja turvallisesta uhkaavaksi tai jopa pelottavaksi. Ne tutkivat luonnon ääri-ilmiöitä edeltäviä hetkiä, jolloin aistimme kasvavan jännityksen, mutta emme vielä tiedä, mitä on tulossa.

Taikassa on lisäksi koko vuoden esillä Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa sekä taidemuseon kokoelmia esittelevä Taidelabra.

Museokeskus Taikan näyttelyiden lisäksi kesän aikana voi Hyvinkään Villatehtaan alueella sijaitsevassa Valvillan tehdas­museossa tutustua insinööri Ossian Donnerin vuonna 1892 perustaman villakehräämön lähes 100-vuotiseen historiaan ja kasvamiseen yhdeksi maamme suurimmista ja monipuolisimmista tekstiilitehtaista.

Heli Hiltunen: Sydämen oppivuodet. 6.6.–1.9.2024

Ääri – Petri Eskelinen, Antti Laitinen, Juhana Moisander ja Taneli ­Rautiainen. 19.9.2024–12.1.2025

Hurmos – Hyvinkääläistä urheilu­historiaa. 4.2.2024–12.1.2025

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

1200 heli hiltunen

Heli Hiltunen: Sanoissa oli vielä heidän äänensä (epitafeja), 2020.

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024