Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Naapurin puolella – valokuvakilpailu Hyvinkään ja Riihimäen asukkaille
Naapurin puolella – valokuvakilpailu Hyvinkään ja Riihimäen asukkaille

Naapurin puolella – valokuvakilpailu Hyvinkään ja Riihimäen asukkaille

Hyvinkään Kameraseura järjestää Hyvinkään ja Riihimäen asukkaille suunnatun valokuvakilpailun, jonka ideana on ottaa valokuvia naapurikaupungin puolella. Järjestelyissä ovat mukana Hyvinkään ja Riihimäen kaupungit, Aamuposti ja riihimäkeläinen Kamerakerho 50. Kilpailuaika päättyy 30.9.2024.

Naapurin puolella -valokuva­kilpailun tarkoitus on sekä lisätä hyvinkääläisten ja riihimäkeläisten kiinnostusta valokuvaukseen harrastuksena ja ilmaisumuotona että tarjota mahdollisuus tutustua naapurikaupunkiin ja katsoa sitä uusin silmin – valokuvaajan silmin.

Kilpailu on avoin eikä edellytä aiempaa kokemusta valokuvakilpailuihin osallistumisesta. Ainoa varsinainen rajaus liittyy osallistujien asuinpaikkaan. Hyvinkäällä asuvat voivat osallistua kuvilla, jotka on otettu Riihimäen kaupungin alueella, ja vastaavasti Riihimäellä asuvat osallistuvat kuvilla, jotka on otettu Hyvinkäällä. Kuvien aihe ja tyylilaji muuten on vapaa.

Kilpailuaika päättyy 30.9.2024 ja kilpailukuvien tulee olla otettuja ­ajalla 1.10.2023–30.9.2024. Tulokset julkistetaan lokakuussa 2024. Tarjolla on yhteensä noin 1000 euron arvoiset palkinnot; sarjakohtaisina pääpalkintoina on 120 euron kuvatuotelahjakortteja.

– Ajatus tällaisesta kilpailusta on kypsynyt jo muutaman vuoden ajan, kertoo Hyvinkään Kameraseuran kilpailulle nimeämä projektipäällikkö Olli Nykänen.

– Hyvinkään kaupungin viime vuoden lopulla myöntämä kohdeavustus oli lopulta ratkaiseva tekijä ja varmisti, että voimme hyvillä palkinnoillakin kannustaa asukkaita osallistumaan kilpailuun.

Nykäsen mukaan kilpailun alkuperäinen työnimi oli "Näin näin naapurissa". Nimen oli tarkoitus muistuttaa, että hyvä valokuvan aihe pitäisi ensin tavalla tai toisella nähdä ja sitten vasta kuvata – toisaalta sanaleikki saattoi joillekin tuoda mieleen myös vuosikymmenten takaisen radio-ohjelman "Näin naapurissa".

Tällä kertaa kyseessä ovat kuitenkin kaupunkinaapurukset, joilla on välissään olevasta maakuntarajasta huolimatta paljon yhteistä. Yhteistyömahdollisuuksia ja yhdessä tekemisen iloa kilpailulla erityisesti halutaankin viestiä seudun asukkaille.

– Olemme tämän kuvakilpailun puitteissa nimenomaan naapurin puolella, emme vastaan, korostaa Nykänen ja viittaa kilpailun sarjajakoon, jossa hyvinkääläisten ja riihimäkeläisten ottamia kuvia ei tosiaankaan aseteta keskenään vastakkain.

Hyvinkään kaupunki tukee kilpailun järjestämistä paitsi kohdeavustuksen keinoin myös osallistumalla Hyvinkäällä otettujen kuvien arvosteluun eli tuomarointiin sekä kilpailun johtoryhmän työhön. Kilpailun suojelijaksi on lupautunut kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ­osallistumis­ohjeet: www.naapurinpuolella.fi

ikoni hyvinkaan kameraseura

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024