Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Hyvinkään varhaiskasvatus juhlii komeasti
Hyvinkään varhaiskasvatus juhlii komeasti

Hyvinkään varhaiskasvatus juhlii komeasti

‘Hyvinkään varhaiskasvatus juhlii tänä vuonna 100-vuotistaivaltaan. Juhlavuosi näkyy koko toimintavuoden ajan päiväkodeilla ja kaupungilla: lapset pääsevät nauttimaan toivevälipaloista, hiihtotapahtumasta, kirjaston tarjoamista tuokioista sekä museoretkistä.

Juhlavuosi näkyy ja kuuluu myös Hyvinkään verkkosivuilla ja varhaiskasvatuksen omalla Facebook-sivulla, tervetuloa mukaan!

Varhaiskasvatuspalvelut huomioivat juhlavuoden monipuolisesti päiväkotien toimintasuunnitelmissa ja tapahtumissa esimerkiksi perinneleikein, -lauluin ja -tarinoin.

Päiväkodeissa ja museolla toteutetaan entisaikaan liittyviä näyttelyitä, ja päivä­kodeilla maistellaan perinneruokia ja toivevälipaloja. Päiväkodit viestivät vanhemmille toimintavuoteen liittyvästä ohjelmasta tarkemmin Daisyn avulla.

Merkkivuotta on jo ehditty juhlistaa moninaisten tapahtumien ja kohtaamisten merkeissä. Vehkojan päiväkodilla järjestettiin alkuvuonna isovanhempien päivä, jolloin päiväkodin tilat täyttyivät tärkeistä vieraista. Ovikellon soidessa lapset jäivät innosta jähmettyneinä odottamaan, kuka ovesta tulisi. Lapsen riemu oli sydäntä lämmittävää, kun ensimmäinen isovanhempi kurkisti hymyillen sisään.

Kutsuihin oli vastattu innokkaasti ja päiväkodille saapuikin yli 100 isovanhempaa. Iltapäivää sai viettää yhdessä oman lapsenlapsensa kanssa päiväkotiin tutustuen. Tutustumisen lomassa leikittiin ja pidettiin laulutuokioita. Lapset saivat esitellä heille tärkeitä asioita ja kertoa, millaisia asioita he rakastavat isovanhempiensa kanssa tehdä.

Iltapäivän ohjelmaan kuului myös lasten tekemän taidenäyttelyn ihastelua liikuntasalissa sekä päiväkodin arjesta kuvatun videon katselua. Liikuntasalista löytyi myös museokeskus Taikan näyttely 1970-luvun arjesta ja Vehkojan päiväkodin väen kokoama vanhojen tavaroiden näyttely eri vuosikymmeniltä.

Lämminhenkisen seurustelun lomassa isovanhemmat pääsivät kertomaan myös omista päiväkotikokemuksistaan. Moni kertoi, että oma varhaiskasvatustaival on jäänyt kokematta. Näin ollen he olivat erittäin iloisia mahdollisuudesta päästä tutustumaan heille tärkeiden lasten arkeen hyvinkääläisessä varhaiskasvatuksessa. Eniten isovanhempia kiinnosti, millaista päiväkodin arki oikeasti on. Kaikki kuuntelivat mielellään myös oman lapsenlapsensa edesottamuksista päiväkodilla. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Suuren suosion saanut isovanhempien iltapäivä tuleekin jäämään jollain muotoa osaksi Vehkojan päiväkodin toimintaa.

ikoni varhaiskasvatus 100

Muistojen albumi

Kaikkia hyvinkääläisten lasten vanhempia, mummoja, mummeja, mammoja, ukkeja, vaareja ja pappoja haastetaan mukaan muisteloon päiväkotiajasta ennen vanhaan Hyvinkäällä!

Muistojen albumiin tulleita kirjoituksia julkaistaan varhaiskasvatuksen verkko­sivuilla ja juhlavuoden viestinnässä.

Lähetä siis muistosi otsikolla ­Muistojen albumi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Hyvinkää-lehti 1/2024

Hyvinkää-lehti 1/2024