Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Unelmia, unohduksia ja urheilumuistoja
Unelmia, unohduksia ja urheilumuistoja
Moottoripyöräkilpailut, 1960-luku.

Unelmia, unohduksia ja urheilumuistoja

Muistatko curlingin olympiahopean Torinossa 2006, tai Kalevan kisat Hyvinkäällä vuonna 1973? Hyvinkääläisen urheilun menestyksen hetket ovat jääneet monelle mieleen. Osa on saanut olla niissä mukana kilpailemassa, toiset tukemassa, kolmannet kannustamassa, mutta kaikille kokemukset ovat olleet unohtumattomia.

Museokeskus Taikassa avautuu helmikuussa 2024 Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely, joka herättelee kaupunkilaisia muistelemaan myös omia kokemuksiaan. Yhdessä näyttelyn kanssa avautuu muistitietokeräys ja kilpailu, jossa haussa on mm. kaikkien aikojen hyvinkääläinen urheilija, ikimuistoisin urheiluun liittyvä muisto ja ikonisin urheilupyhättö. Luonnollisesti parhaat kilpailijat palkitaan, joten lähtökuoppia kannattaa alkaa jo valmistella vuoden 2024 Hurmosta varten!

Seuraa museokeskus Taikan somekanavia, jotta lähtölaukaus helmikuussa ei jää sivuun! Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa -näyttely toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään liikuntapalveluiden ja 22 urheiluseuran kanssa.

Hurmos – Hyvinkääläistä urheiluhistoriaa
4.2.2024–12.1.2025

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää

Tarinat kartalla

Museokeskus Taikan monipuoliset tarinakartat paikantavat kaupungin historiaa ja julkisia taideteoksia.

Hyvinkään kaupunginmuseo ja Hyvinkään taidemuseo ovat luoneet useita mielenkiintoisia tarinakarttoja hyvinkääläisten iloksi ja hyödyksi. Tarinakarttoihin voi tutustua selaimella ja puhelimella ArcGis-palvelussa.

Esimerkiksi Taiteilijan kaupunki -tarinakartassa pääsee perehtymään 1900-luvun alun Hyvinkääseen Helene Schjerf­beckin silmin. Hyvinkään julkiset taideteokset -tarinakartta tarjoaa tietoa kaupungin julkisesta taiteesta ja sijoittaa teokset kartalle löydettäviksi.

Kaikki Taikan tuottamat tarina­kartat löytyvät uudistetuilta museo­keskuksen verkkosivuilta www.museokeskustaika.fi.