Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Lapsen oikeuksien viikko
Lapsen oikeuksien viikko
Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri 2/2023

Ohjelmaa ja tapahtumia Lapsen oikeuksien viikolla Hyvinkäällä

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Vuonna 2023 Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11. teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin.

Museokeskus Taika

Hämeenkatu 3D

Pe 17.11. klo 9–11.30 Pienten museotreffit yhteistyössä avoin päiväkoti Pikku-Veturin kanssa. Taikassa Lapsen oikeuksien viikkoa aloitellaan jo edellisenä perjantaina. Teemana on Hyvinkään parantola. Ohjelmassa teemanmukaista leikkiä, vapaata keskustelua ja opastus näyttelyyn. Vapaa pääsy.

Lapsen oikeuksien viikolla tiistaista sunnuntaihin kuvabongausta sekä TaideLabrassa tutustutaan taiteeseen ihmetellen, oivaltaen, hämmästyen ja itse tehden. Alle 18-vuotiaat aina maksutta!

Museo avoinna:
ti–pe klo 12–18, la–su klo 11–17

Lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Arttu

Kankurinkatu 4–6, ovi B11

Villa Artun käytävägalleriassa on toiminnallinen piste, jonne kaikki ovat tervetulleita taiteilemaan omatoimisesti hyvän mielen asioita YK:n teemaviikon pohjalta. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon: p. 050 467 8308. Ma–to klo 9–19, pe klo 9–15

Suomen Rautatiemuseo

Hyvinkäänkatu 9

Suomen Rautatiemuseo tarjoaa lapsenoikeuksien viikolla ilmaisen sisäänpääsyn alle 18-vuotiaille. Lisäksi museossa on koko viikon ajan omatoimiaskartelutehtäviä lapsille sekä suuri Brio-rata esillä innokkaille leikkijöille.

Museo on avoinna talvikaudella
ti–su klo 10–18.

lapsen oikeuksien viikko

Poimintoja jouluisista tapahtumistamme

Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale: Joulurieha – joulukiertue 2023

la 18.11. klo 19
Hyvinkääsali, Kauppatori 1

Loppuvuodesta 2022 konserttisaleja täyttänyt Joulurieha -kiertue tulee jälleen! Maamme merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale yhdistävät toista kertaa joulusesonkinsa ja suuntaavat Joulurieha -kiertueelle marras-joulukuussa 2023. Tässä musiikillisessa ilotulituksessa kuullaan säkenöivä paketti groovaavia, sekä hartaampia joululauluja niin Suomesta kuin ulkomailta. Mukaansatempaavassa konsertissa annetaan tilaa improvisaatiolle ja yhteissoiton ilolle! Jokainen konsertti on ainutlaatuinen ja mukana on aina ripaus arvaamattomuutta. Mitä vain voi tapahtua!

Liput: 35,60 €, Lippu.fi

Kipinän Joulumyyjäiset

la 25.11. klo 10–15
Kipinätalo, Kenkätehtaankatu 1

Tervetuloa nauttimaan jouluisesta tunnelmasta! Pöytätuotto Hyvinkään lukion stipendirahastoon.

Tuliset Tenorit & Suloiset Sopraanot – Meidän joulu

to 30.11. klo 19
Hyvinkääsali, Kauppatori 1

Johanna Försti, Maria Lund, Pentti Hietanen, Tomi Metsäketo sekä Jukka Nykäsen 10-henkinen orkesteri.

Rakastetut Tuliset tenorit ja Suloiset sopraanot lumoavat yleisönsä juhlakiertueella vuoden ihanimman juhlan sävelin. Anna maamme valovoimaisimpien artistien johdattaa sinut joulun juhlatunnelmaan ja unohtamaan hetkeksi arkiset murheet. Monipuolinen ohjelmisto ja suvereeni osaaminen yhdistyvät taitavaksi kokonaisuudeksi, joka hurmaa kuulijansa. Ohjelmistossa tutut joululaulut ja uudemmat suosikit muodostavat täydellisen ja harmonisen elämyksen.

Liput: 53,60 €, Lippu.fi

tapahtumatontut

Hyvinkään joulunavaus

la 2.12. kello 10.30

Luvassa on jälleen monipuolinen joulukauden avaus lavaohjelman, kampanjatarjousten ja perinteisen markkinatunnelman merkeissä; suuret joulumarkkinat, joulu­kulkue, musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä, talutusratsastusta sekä tietysti joulupukki muoreineen.

Joulunavaustapahtuma levittäytyy kauppatorilta kirjastoaukiolle, Willantorille ja sisälle kauppakeskukseen. Joulukulkue lähtee liikkeelle Aseman koululta noin kello 10.30 suunnaten kohti kauppatoria. Paras paikka kulkueen seuraamiseen on Kauppalankadun varrella ja Hämeenkadulla välillä Kauppalankatu–Hämeensilta. Joulunavaustapahtumaan on vapaa pääsy.

Solinan joulukonsertti

ma 4.12. klo 19
Hyvinkään kirkko, Hämeenkatu 16

Perinteinen tunnelmallinen, joulumusiikin konsertti Hyvinkään kirkossa. Naiskuoro Solina esiintyy, johtajana Nina Melasalmi.

Raskasta Joulua

ma 4.12. klo 19
Villatehdas Areena, Kankurinkatu 4–6

Suomen suosituin ja suurin joulukiertue tulee taas! Jo perinteeksi muodostunut Suomen suurin areenakiertue Raskasta Joulua tulee luoksemme suurempana kuin koskaan. Vuosien saatossa kiertueella on nähty erikoisvieraita ja mukana ovat olleet Suomen metallimaailman kärkinimet. Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta. Erikoisvieraat ja kiertueen paikkakuntakohtaiset laulajat sekä konsertin aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Liput: 39,90 € / 49,90 €, Lippu.fi

Hyvinkään Orkesteri – Lumiukko

pe 8.12. klo 18
Hyvinkääsali, Kauppatori 1

Rakastettu brittiläinen Lumiukko-animaatioelokuva on monelle joulun ehdottomin perinne, eikä ihme – onhan elokuvaa pienestä pojasta ja eläväksi muuttuvasta Lumiukosta esitetty suomalaisessakin televisiossa joka jouluaatto yli 30 vuoden ajan. Vuonna 1982 ilmestyneen lämminhenkisen animaation kantavana voimana toimivat lumoava kuvitus sekä Howard Blaken valloittava musiikki. Hyvinkään Orkesterin Lumiukko-illassa elokuva nähdään livemusiikin säestyksellä. Lumiukon ja pojan seikkailut huipentuvat iki-ihanaan Walking in the air -sävelmään. Väliajattoman elokuvakonsertin kesto on noin 30 minuuttia. Tilaisuus sopii hyvin koko perheelle.

Kapellimestari Aliisa Neige Barrière
Kuoro Aseman koulun 6C, kuoron valmennus Sari Toivonen

Liput: 10 €, perhelippu 35 €, Lippu.fi

Kaukas EloFolkin joulukonsertissa Vilma Talvitie ja ALDA

la 16.12. klo 18
Kaukasten juhlatalo, Jokipadontie 6

Perinteisessä Kaukas EloFolkin joulukonsertissa Juhlatalon saliin joulutunnelmaa luovat hyvinkääläislähtöinen Vilma Talvitie ja ALDA: Elias Frigård (saksofoni), Veera Kuisma (viulu), Timo Alakotila (piano). Vilma Talvitie on laulaja, säveltäjä-sanoittaja ja multi-instrumentalisti, joka luo siltoja popin, etno- ja kansanmusiikin välille. ALDA taas houkuttelee juurevalla pohjoismaisella energialla, kiehtovilla harmonioilla ja leikkisillä melodioilla. Nyt nelikko yhdistää taitonsa joulun tunnelmaan.

Liput: 20 €, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 10 €.

Lippuja ja ilmaisen kuljetuksen Jokelan rautatieasemalta voi varata etukäteen osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lipunmyynti ja kyläkahvila avautuvat tuntia ennen konserttia klo 17.

Katso lisää: tapahtumat.hyvinkaa.fi

tapahtumatontut 2

 

Löydä kiinnostavia tapahtumia!

Hyvinkään kaupungin tapahtumakalenteri ja matkailusivusto Visit Hyvinkää palvelevat sekä tapahtumakävijöitä että matkailijoita.

Visit Hyvinkää kertoo kaupungista kuvin: visithyvinkaa.fi

Löydä kaikki Hyvinkään tapahtumat:  tapahtumat.hyvinkaa.fi

Ilmoita omat tapahtumasi

Voit syöttää oman tapahtumasi maksutta tapahtumakalenteriin. Palvelun käyttöönotto edellyttää rekisteröintiä. Lisätietoja tapahtumien lisäämisestä: Outi Ruso, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.