Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Taideteos on osa kaupunkilaisten menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta
Taideteos on osa kaupunkilaisten menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta
Liikettä tilassa -teos on kiehtonut lapsia vuosikymmenet, sillä palloilla kiipeily ja vesi­leikit on sallittu. Kuvassa lapset pyöräilevät teoksen äärellä sen valmistumisvuonna 1974. Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelma/ Finna

Taideteos on osa kaupunkilaisten menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta

 – Tämä teos ei ole pelkästään taideobjekti, se on osa meidän kaupunkilaisten menneisyyttä, mutta se tulee olemaan myös osa uutta tulevaisuutta, totesi kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen elokuun alussa Kirkkarin Mantelipuistossa Antero Ruotsalaisen Liikettä tilassa -teoksen uusissa vihkiäisissä.

Sateisesta säästä huolimatta paikalla oli kymmenittäin teoksen uudesta elämästä kiinnostuneita kaupunkilaisia. Kaupunginjohtaja avasi vesihanan, ja pian matalassa vesialtaassa porskutti jo saapasjalkaisia pikkukaupunkilaisia.

– Teos on ollut lastemme aktiivisessa käytössä alusta asti eli vuodesta 1974. Teoksen vesielementit ja pallot ovat tarjonneet paitsi visuaalista iloa myös mahdollisuuden osallistua ja luoda omia kokemuksia.

– Teos on yhdistänyt, koonnut yhteen eri sukupolvet ja alueen talojen asukkaat. Taiteilija taisi olla aikaansa edellä, kun pystyi toteuttamaan teoksen, joka saa aikaan oikeasti liikettä.

Julkisen taiteen kaupunginjohtaja

Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on itsekin kiipeillyt lapsena taideteoksen palloilla.