Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Naiskuoro Solina täyttää ensi vuonna 40 vuotta
Naiskuoro Solina täyttää ensi vuonna 40 vuotta

Naiskuoro Solina täyttää ensi vuonna 40 vuotta

Naiskuoro Solina on toiminut Hyvinkäällä neljäkymmentä vuotta. Aluesairaalan kuorona vuonna 1984 aloittanut kuoro vaihtoi nimensä 2000-luvun alussa Solinaksi. Nykyisin kuoron riveissä laulaa 40 eri ikäistä ja eri taustoista olevaa laulajaa. Solinan taiteellinen johtaja vuodesta 2009 alkaen on kannustava laulupedagogi MuM Nina Melasalmi.

Kuoron ohjelmistosta löytyy ”kaikkea maan ja taivaan väliltä”. Kuoromusiikin perusteosten lisäksi Solina esittää isompia teoksia, myös erilaisten soitinyhtyeiden kanssa. Kuoro on musiikillisesti muuntautumiskykyinen ja avoin kaikille tyylilajeille.

Toisia kunnioittava yhteishenki, tavoitteellinen laulaminen ja hersyvä huumori ovat ominta Solinaa. Laulajat kuorossa suhtautuvat musiikkihaasteisiin uteliain mielin.

Kuorossa laulaminen on mitä yhteisöllisin tapa kehittää musiikillisia taitoja. Kesällä 2023 Solina menestyi Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa saaden 3 hopealeimaa. Ammattituomaristo antoi palautetta hyvästä vireestä, korkeiden sopraanojen kauniista soinnista ja positiivisesta yleisvaikutelmasta.

Naiskuoro Solina on Hyvinkään kaupungin kumppanuusyhdistys. Kuoro osallistuu Hyvinkäällä moniin kulttuuritapahtumiin: Yhden päivän juttu, joulukauden avajaiset, hyväntekeväisyyskonsertit ja Kaukas EloFolk ovat perinteisiä esiintymispaikkoja. Solinan joulukonserteista on tullut monille hyvinkääläisille joulunodotuksen tärkeä perinne.

Kuoro lähtee mielellään naiskuoromusiikin sanan- ja sävelensaattajiksi myös kotikaupungin ulkopuolelle. Ystävyyskuoroja Solinalla on pääkaupunkiseudulla, Ruokolahdella ja Pärnussa. Hyvinkään seurakunta on myös Solinan tärkeä yhteistyökumppani. Kuoro harjoittelee Martin seurakuntakeskuksessa, ja esiintyy seurakunnan tapahtumissa.

Tuleva toimintakausi on työntäyteinen: 40-vuotiskonsertti on 5.10.2024. Keväällä luvassa on konserttimatka Pärnuun ystävyyskuoro Lindan luokse. Suunnitteilla on myös äänitteen teko. Luvassa on myös muita konsertteja sekä yllätysohjelmaa.

Lue lisää: Facebook.com/NaiskuoroSolina

Harrasta Hyvinkäällä!

Hyvinkäällä on runsaslukuinen, aktiivinen ja monipuolinen yhdistysten verkosto, joka edistää merkittävästi kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä, turvallisuutta, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Hyvinkäällä arvioidaan olevan noin 250 yhdistystä, joista noin puolella on aktiivista toimintaa.

Kaupunki on koonnut tietoa yhdistyksille suunnatuista kaupungin palveluista omalle verkkosivulleen. Sivulta löytyy tietoa mm. yhdistyksille myönnettäviin avustuksiin, tilojen varaamiseen sekä yhdistysten merkkipäivien huomioimiseen liittyen.

Tutustu yhdistyksille suunnattuihin palveluihin

Harrastehakemisto

Kaupungin harrastusmahdollisuuksiin puolestaan pääsee tutustumaan Harrastehakemiston kautta. Vaihtoehtoja löytyy aina amerikkalaisesta jalkapallosta ilmailuun ja avantouinnista perhokalastukseen. Hakemistoa voi selata aiheen mukaan aakkosittain.

Harraste­hakemistoon