Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Moottoritien varsi on yksi Hyvinkään valttikorteista
Moottoritien varsi on yksi Hyvinkään valttikorteista
Myyntipäällikkö Petri Ahovallin mukaan asiakkailta tulee kiittävää palautetta Autokeskuksen uudesta sijainnista. 

Moottoritien varsi on yksi Hyvinkään valttikorteista

Hyvinkään keskusta kehittyy ripeään tahtiin, mutta monelle mielikuva kaupungista syntyy Helsinki–Tampere -moottoritietä ohi ajaessa.

Kaupungin elinkeinopäällikkö Jyrki Käki muistuttaa, että myös moottoritien varren liikkeet ja alueella toimivat muut yritykset ovat Hyvinkään elinvoiman kannalta erittäin tärkeitä. Ne vetävät väkeä ja tarjoavat työpaikkoja yli maakuntarajojen.

– Kyseessä ei ole kuitenkaan vain taloudellinen näkökulma, vaan imagollakin on merkitystä. Kaupunkimme elinvoiman näkyminen ohikulkijoille on tärkeää, Käki sanoo.

Veikkarin pelloille moottoritien ja seututie 130:n itäpuolelle on viime vuosikymmenien aikana kehittynyt yritysalue, joka on profiloitunut erityisesti autokaupan monipuoliseksi keskittymäksi. Moottoritien länsipuoli on rakentunut osissa. ABC kauas näkyvine torneineen avattiin vuonna 2005 ja Hankkijan pääkonttori seuraavana vuonna.

– Sveitsin Portaalin liikekeskuksesta Kytäjäntien pohjoispuolelta löytyy lukuisia eri alojen myymälöitä. Uusimpana niistä ruotsalaisketju Jula, jonka liikkeen avajaiset olivat syyskuussa. Kyseessä on Julan ensimmäinen liike Uudellamaalla ja kolmas koko maassa.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Suuri K-Raudan myymälä on yksi Sveitsin Portaaliin väkeä vetävistä liikkeistä. Tämän vuoden keväällä sen pohjoispuolelle avattiin autoliikkeiden ja autoalan toimijoiden keskittymä.

– Viime vuoden lopulla vahvistuneella kaavamuutoksella mahdollistettiin tilaa vaativan kaupan toimintaedellytyksiä alueella. Sinne onkin tulossa lisää kaupallista toimintaa, vaikka juuri nyt ei olekaan paras aika rakentamiselle ja investoinneille.

Liikerakentaminenkin alueella onkin vilkasta. Moottoritien ja vanhan kolmostien väliin nousi pari vuotta sitten suuri Motonet-myymälä ja sen viereen rakentuu uusi Biltema.

Hyvinkään logistinen sijainti on erinomainen.

– Näiden tonttien eteläpuolella on parhaillaan menossa kaavoitusprosessi tilaa vaativan kaupan tarpeisiin. Alueen kaupallinen painoarvo tulee siis jatkossa vain kasvamaan.

Logistiikkakeskuksiakin on syntynyt eri puolille Hyvinkäätä, myös moottoritien varteen Kallionopon alueelle.

– Ne kertovat siitä, että Hyvinkään logistinen sijainti on erinomainen. Tälle alueelle investoidaan jatkuvasti ja sitä kautta tulevaisuus näyttääkin valoisalta, Käki iloitsee.

motarin varsi iso

Autokeskus Oy siirtyi moottoritien viereen

Kauppakeskus Willassa muutaman vuoden toiminut Autokeskus Oy muutti toukokuussa uusiin tiloihin moottoritien varrelle lähelle K-Rautaa.

– Olemme täällä uudessa paikassa täyden palvelun autotalo, jossa myydään uusien Toyota-autojen lisäksi vaihtoautoja. Meidän lisäksemme niitä tarjoavat KymppiPlus ja Vaihtokaara. Samalla tontilla sijaitsevat myös huolto- ja korjauspalvelut, kertoo myyntipäällikkö Petri Ahovalli.

Hänen mukaansa liikepaikan vaihtamiseen päädyttiin, koska Willassa tulivat yksinkertaisesti vastaan kasvun rajat.

– Myimme siellä pelkästään uusia autoja. Ja kuitenkin vaihtoautokauppakin on iso osa tätä bisnestä. Huoltokin toimi aikaisemmin eri paikassa.

Ahovallin mukaan autokansa on löytänyt oikein mukavasti uuteen liikekeskittymään. Tämä näkyi jo avajaisviikonloppuna.

– Ennakkoarviointiimme nähden väkeä tuli silloin paikalle huomattavasti enemmän. Avajaisten jälkeenkin väkeä on riittänyt ihan hyvin. Uusien autojen kysyntä on hiljentynyt korkotason johdosta, vaihtoautokauppa sen sijaan käy mainiosti.

Petri Ahovallin mukaan autokauppa pyörii perinteisesti parhaiten elinvoimaisilla alueilla, joilla on muita autoliikkeitä ja muitakin myymälöitä.

– Keskustan liikepaikalla oli omat hyvät puolensa, mutta kyllä moni kaipaa edelleen sitä, että parkkipaikka löytyy aivan liikkeen edestä. Tässä meillä on muutenkin kaikki autonostajan tarvitsevat palvelut samassa kokonaisuudessa. Olemme saaneetkin uusista tiloistamme asiakkailta kiittävää palautetta.

Myyntipäällikkö kertoo, että autokaupoille tullaan usein pitkänkin matkan päästä. Autokeskuksessakin asioi paljon pääkaupunkiseudulla asuvia.

– Opastusten liikkeisiin moottoritieltä pitääkin olla kunnossa. Tässä ehkä onkin vielä hiukan kehitettävää, vaikka moni löytääkin perille navigaattorin avulla.

Jyrki Käki

Kaupungin elinkeinopäällikkö Jyrki Käki iloitsee siitä, että moottoritien varteen on rakentunut vetovoimainen yritysalue.

Uusi työpaikkasivusto palvelee työnhakijoita ja yrittäjiä

Hyvinkään kaupungin verkkosivuille avattiin syksyllä 2023 Töihin Hyvinkäälle -osio, jossa paikalliset yritykset voivat ilmoittaa työpaikoistaan. Sivuston tarkoitus on auttaa työnantajia ja työntekijöitä kohtaamaan. Palvelu on maksuton. Töihin Hyvinkäälle tarjoaa myös hyviä vinkkejä koulutukseen, yrittäjyyteen ja työntekemiseen.

– Kaupunki haluaa uuden kanavan avulla tukea tärkeää elinvoimatyötä, jota yritykset Hyvinkäällä tekevät. Uudella sivustolla palvellaan sekä hyvinkääläisiä yrittäjiä ja työnhakijoita, sillä nyt kaupunki tarjoaa paikallisen kanavan, jossa yritykset pääsevät matalalla kynnyksellä, veloituksetta ja omilla sanoillaan kontaktoimaan työnhakijoita. Toisaalta työtä etsivät löytävät nyt yhdestä paikasta Hyvinkään avoimia työpaikkoja”, elinkeinopäällikkö Jyrki Käki kertoo.

Lue lisää:
www.hyvinkaa.fi/toihinhyvinkaalle