Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Matematiikkaa opiskellut, koripalloa harrastava alttoviulisti luotsaa nyt Hyvinkään Orkesteria
Matematiikkaa opiskellut, koripalloa harrastava alttoviulisti luotsaa nyt Hyvinkään Orkesteria
Uusi intendentti toivoo, että mahdollisimman moni kaupunkilainen löytäisi orkesterin tarjonnasta omansa.

Matematiikkaa opiskellut, koripalloa harrastava alttoviulisti luotsaa nyt Hyvinkään Orkesteria

Hyvinkään Orkesteri sai alkusyksystä uuden intendentin Elina Heikkisen. Hänen molemmat vanhempansa ovat olleet orkesterimuusikoita, ja niinpä pieni tyttö aikoinaan julisti, että hänestä tulee orkesterin intendentti.

– En muista työpaikoista juuri tiennyt kuin orkesterista, Heikkinen nauraa. Olen itsekin soittanut pienestä asti, mutta muistan leikkineeni myös paljon toimistoleikkejä. Sittemmin olen soittamisen rinnalla tehnyt enenevissä määrin tuottajan töitä. Nautin siitä, että minulla on monta rautaa tulessa.

Matematiikan, musiikkipedagogin ja musiikin maisterin tutkinnot suorittanut Heikkinen toimii Hyvinkää-työnsä lisäksi freelance-alttoviulistina sekä Kangasala Classic -festivaalin ja Kumpulan kamarikonsertit -sarjan tuotannollisena ja taiteellisena johtajana.

– Klassisen musiikin kenttä on minulle rakas ja intendentin tehtävässä saan siihen yhä laajemman perspektiivin. Olen onnellinen saadessani osallistua Suomen kulttuurielämän rakentamiseen.

– Hyvinkään Orkesteri on siitä erityinen organisaatio, että intendentti on hallinnon ainoa vakituinen työntekijä. Vastuullani on siis kaikki orkesterin toimintaan liittyvä, kuten tuotannolliset tehtävät, markkinointi, viestintä, esimiestehtävät ja nuotiston hoito. Lisäksi olen mukana musiikkilautakunnassa, joka päättää ohjelmistosta, Heikkinen kertoo.

Klassista musiikkia ei tarvitse ”ymmärtää” eikä siitä tarvitse tietää mitään voidakseen nauttia hetken arjen hälinän ulottumattomissa.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni kaupunkilainen pääsisi hyödyntämään orkesterin tarjontaa.

– Klassista musiikkia ei tarvitse ”ymmärtää” eikä siitä tarvitse tietää mitään voidakseen nauttia hetken arjen hälinän ulottumattomissa. Musiikista saa parhaassa tapauksessa paljon voimaa – se voi herättää tunteita, joita ei tiennyt olevan olemassakaan.

Hyvinkää oli Heikkiselle entuudestaan vieras kaupunki, mutta ensivaikutelma on erittäin myönteinen. Sen hän tiesi ennakkoon, että Susijengin Edon Maxhuni on täältä lähtöisin. Alttoviulisti hurahti koripalloon viime vuonna ja on seurannut Lauri Markkasen Utah Jazzin ja Susijengin pelejä silmä kovana.

– Nyt minulle ovat tuttuja myös koripallopodcastit, ja tänä syksynä aloitin pelaamisen itsekin. Ihan vielä ei uppoa kolmoset – eikä oikein mikään muukaan heitto – mutta pikkuhiljaa opin!

Hyvinkään Orkesteri

  • Hyvinkään Orkesteri ry perustettiin vuonna 1962
  • Taiteellinen johtaja Tuomas Pirilä (vuodesta 1988)
  • Klassisten konserttien lisäksi ohjelmistossa eri musiikki­tyylejä, lastenkonsertteja, ilmaiskonsertteja ja tempauksia Hyvinkääsalin ulkopuolella
  • Soittajisto pääosin Hyvinkään musiikkiopiston ja lähiseudun musiikkioppilaitosten opettajia sekä freelance-muusikoita